Samen geven we de mensen in Burkina Faso meer kracht

Opgeven is geen optie

Er is veel aan de hand in Burkina Faso. Het land wordt geteisterd door droogte. Oorlog. Corona. De bevolking kan alle hulp gebruiken die maar te krijgen is. De situatie werd in het tweede halfjaar van 2021 steeds onveiliger en de pandemie duurt voort. We vreesden dat de projecten die we ondersteunen daardoor zouden vastlopen. Gelukkig was die vrees onterecht. Onze hulpverleners op de verschillende projecten hebben veel mensen weten te bereiken. Ondanks de moeilijke situatie in het land hebben zij de kracht om door te gaan, dankzij uw steun!

Pluimvee houden met een microkrediet

HSB geeft trainingen aan moeders en jongeren met een beperking. Zij leren hen alles over het houden van en werken met pluimvee en over het omgaan met een microkrediet. Zo kunnen de moeders en jongeren gaan werken in een pluimveebedrijf of een eigen, kleine onderneming starten via een microkredietprogramma. Stelt u zich eens voor hoe hun leven dan verandert.

HSB man met geit

Duurzame hulp

De doelen van HSB zijn ambitieus: de organisatie wil 50 moeders van kinderen met een beperking en 40 jongeren met een handicap helpen met de juiste trainingen. Zo kunnen zij een zelfstandig bestaan opbouwen. De organisatie legt hiervoor ook contact met microfinancieringsinstellingen. Samen stellen zij een programma op om zo de deelnemers een goede financiële start te kunnen geven. Geen hulp met een tijdelijk effect dus, maar een duurzame oplossing die deze mensen eindelijk de kans op een beter leven geeft.

Risico’s de baas

Het grootste risico voor de programma’s van HSB was de pandemie. De organisatie nam de gezondheidsrisico’s heel serieus. Zij zorgde voor de veiligheid van de deelnemers door coronamaatregelen in te stellen tijdens de opleiding. Ook legden de trainers aan de deelnemers uit hoe zij zich tegen corona kunnen beschermen. De organisatie zette alles op alles om de trainingen op een veilige manier te kunnen laten doorgaan en zo aan de toekomst van de deelnemers te kunnen werken.

Doelen behaald

Dankzij de vastberadenheid van de organisatie werden mooie resultaten behaald. Een overzicht:

• 50 moeders van kinderen met een handicap volgden een opleiding pluimveehouderij. Ze weten nu alles over het huisvesten, fokken en grootbrengen van kippen. Zij zijn hun eigen kippenfokproject gestart en kregen elk als steun een haan en vier kippen.

• 40 jongeren met een handicap deden een opleiding in ondernemerschap en managementtechniek. Ze weten nu hoe ze een veehouderij kunnen opzetten en runnen en hoe ze de boekhouding en het voorraadbeheer van hun bedrijf moeten organiseren. Zij kregen elk een bok, een geit en een basispakket aan materialen en voer en begonnen hun eigen fokprojecten.

• HSB organiseerde een bijeenkomst met 10 microfinancieringsinstellingen. Samen bekeken zij hoe zij hun diensten voor mensen met een handicap makkelijker kunnen maken.

Kennis doorgeven voor een duurzaam effect

De deelnemers die de opleidingen hebben gevolgd kunnen bij HSB hun kennis doorgeven aan andere jongeren met een handicap en moeders van gehandicapte kinderen. Zo kunnen steeds meer mensen een zelfstandig bestaan opbouwen. Met de verkoop van de producten van hun veeteeltprojecten kunnen zij veel bijdragen aan de gezondheid en schoolzorg van kinderen en jongeren met een handicap. Zo staat het project van HSB garant voor een duurzaam effect. Een project dat het leven van steeds meer mensen zal verbeteren. Hen weer een waardevolle toekomst geeft. Een prachtig resultaat, dat deze mensen niet zonder uw steun hadden kunnen bereiken. Bedankt daarvoor, namens HSB en de mensen in Burkina Faso!

[easy-social-share column="yes" columns="1"]