Samen geven we Burkina Faso hoop

Het leven in Burkina Faso is niet gemakkelijk. Armoede. Periodes van grote droogte. Terrorisme met als gevolg de massale migratie van de bevolking. Het aantal kwetsbare mensen is de laatste jaren flink toegenomen. Tel daar de coronacrisis bij op en u kunt zich wel voorstellen hoe schrijnend de humanitaire situatie in Burkina Faso is.

Daarom willen wij, en onze partners daar, u bijzonder bedanken. Want met uw steun geeft u de mensen in Burkina Faso hoop. Samen met u blijven wij ons inzetten voor een betere toekomst voor de kwetsbare mensen in dit geteisterde land.

Wij wensen u een mooie Kerst en een goed en gezond 2022!

Uitzicht op een betere toekomst,
dankzij u

Onze partnerorganisatie SAB initieert projecten die kwetsbare vrouwen en meisjes wegwijs maken in het ondernemerschap. Ook in 2021 zijn daarmee mooie resultaten behaald.

In 2021 startte Pater Balemans fonds in Burkina Faso een intensieve weeftraining voor kwetsbare vrouwen

Sleutel naar een beter perspectief

In april 2021 startte een intensieve weeftraining van drie maanden. Een groep van 20 kwetsbare vrouwen en meisjes leerde hoe je stoffen weeft. Met de opgedane vakkennis kunnen zij ook op lange termijn in hun onderhoud voorzien. Daarnaast organiseerde SAB een driedaagse ondernemerschapstraining voor vrouwen met een beperking of albinisme. Er namen ook zeventien tienermoeders deel. Zij leerden hoe zij een eigen onderneming kunnen starten en zo hun eigen inkomen kunnen verdienen. De sleutel naar een onafhankelijke, betere toekomst.

Hulp bij start

De ondersteuning van SAB stopt niet bij deze trainingen. De organisatie helpt de vrouwen en meisjes ook op financieel gebied bij het realiseren van hun projecten. Bijvoorbeeld bij het maken van collectieve bedrijfsplannen en het openen van rekeningen. Ook werden er tien weefgetouwen aangeschaft, waarmee de vrouwen hun eigen onderneming kunnen starten.

In 2021 startte Pater Balemans fonds in Burkina Faso een intensieve weeftraining voor kwetsbare vrouwen

Bescherming tegen corona

SAB zorgt voor bescherming tegen corona en voorziet de vrouwen van coronabeschermingsmateriaal. Zo werden er naast handgel ook vijf  handwasapparaten, 300 medische en 60 wasbare mondkapjes aangeschaft.

Betrokkenheid draagt bij aan succes

Om draagvlak te creëren presenteerden medewerkers van SAB het project aan enkele autoriteiten van de overheid. Zij spraken onder andere de voorzitter van de regionale coördinatie van verenigingen voor de belangenbehartiging voor mensen met een handicap in de regio Hauts- Bassins en de directeur voor humanitaire hulp in de provincie Houet. Op maandag 15 maart 2021 klonk het officiële startsein in het bijzijn van een aantal autoriteiten. Mede dankzij hun betrokkenheid – en uw steun – werd het project een succes. Bedankt!

In 2021 initieerde het Pater Balemans fonds projecten die kwetsbare vrouwen en meisjes wegwijs maken in het ondernemerschap
[easy-social-share column="yes" columns="1"]