Onderwijs voor ontheemde kinderen

De situatie in Burkina Faso blijft slecht en zeer instabiel. Na de militaire machtsgreep eind september is het heel onrustig in het land. Bijna dagelijks vinden terroristische aanslagen en ontvoeringen door gewapende groepen plaats. Bovendien kampt het land met een steeds erger wordende en ongekende voedselcrisis. De toegang tot water en basisvoorzieningen als onderwijs en gezondheidszorg verslechtert met de dag.

Onderwijs voor ontheemde kinderen

Met uw steun blijft het Pater Balemans Fonds van MIVA de mensen in Burkina Faso ondersteunen. En uw hulp is ontzettend hard nodig. Inwoners zijn massaal op de vlucht. Meer dan 50 procent van de ontheemden is kind, en een deel van hen is wees geworden door de crisis. Daarnaast zijn bijna 700.000 leerlingen beroofd van onderwijs door de sluiting van ruim 4.000 scholen.
Onze partner ODDS wil ontheemde kinderen tussen de 5 en 18 jaar in 2023 weer onderwijs bieden in de regio’s Banfora en Dédougou, waar de noodtoestand geldt. Zodat deze kinderen de kennis en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om complexe uitdagingen in hun gemeenschap het hoofd te bieden.

Dit project kan alleen met uw steun een succes worden in 2023. Maakt u onderwijs weer mogelijk in Burkina Faso?

De acceptgiro verdwijnt, maar u bent nog steeds nodig

Alle banken stoppen per 1 juni 2023 met de verwerking van de acceptgiro. Maar maakt u zich geen zorgen. We hebben als goede doelen samengewerkt aan een alternatief met de naam ‘Mijn eenmalige gift’. Hiermee kunt u in de toekomst net zo makkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan ons overmaken. U kunt de acceptgiro bij deze nieuwsbrief nog insturen tot 15 mei 2023. Dan heeft de bank nog twee weken om deze te verwerken.
Lees meer over het verdwijnen van de acceptgiro.

Tip: als u de machtiging invult, steunt u het Pater Balemans Fonds van MIVA automatisch. U heeft dan helemaal geen acceptgiro meer nodig. Wij weten dan dat we iedere maand, kwartaal of jaar op uw bijdrage mogen rekenen. Daarmee kunnen wij ons werk beter plannen en nóg meer mensen toegang tot zorg en onderwijs geven.

Dank u wel voor uw bijdrage!

Ook MIVA steunt in Burkina Faso

Met uw steun aan het Pater Balemans Fonds helpt u de allerarmsten in Burkina Faso een beter bestaan op te bouwen. Om mensen een betere toekomst te geven, zijn onderwijs en gezondheidszorg essentieel. Daarom helpt ook MIVA in Burkina Faso. MIVA ondersteunt lokale hulpverleners met vervoers- en communicatiemiddelen om zorg en educatie bereikbaar te maken. Zo ook de vastberaden Odile.

Odile is directeur van een organisatie in Burkina Faso die opkomt voor vrouwen en kinderen. Ze ontving van MIVA een nieuwe auto. Daarmee brengt ze vrouwen en kinderen bij elkaar en geeft hen kans op een betere toekomst.

Odile startte bijvoorbeeld een tuinbouwproject. Vrouwen verbouwen daar het hele jaar door hun eigen gezonde voeding en hebben eindelijk een eigen inkomen. Ook bouwde haar organisatie meerdere lagere scholen zodat steeds meer kinderen onderwijs krijgen.

Met de auto van MIVA legt Odile heel wat kilometers af om alle projecten te bezoeken en de mensen te spreken. Per maand bereikt ze zo’n 7.000 mensen. De dorpen liggen tussen de 40 en 90 km van haar standplaats af. Haar oude auto ging vaak kapot. Odile: “Dan moesten we activiteiten uitstellen en kunnen we minder bezoeken per week doen. Betrouwbaar vervoer is dus onmisbaar voor ons.”

Het Pater Balemans Fonds is sinds 2017 een bestemmingsfonds van Stichting MIVA. Samen met u bieden we de allerarmsten hoop op een betere toekomst. In veel landen zijn onderwijs en gezondheidszorg onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. Het is onze missie om deze mensen te steunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

[easy-social-share column="yes" columns="1"]