Nieuwsbrief Maart 2016

Dankzij jullie hulp kan Karim leven van zijn talent.

Karim woont in Kaya. Hij heeft 7 broers en zussen. Hun vader is overleden. Hij heeft de lagere school goed doorlopen , maar omdat zijn moeder niet veel inkomsten heeft, gaat Karim niet meer studeren. Sinds zijn geboorte heeft hij een spierziekte, Myopathie, waardoor zijn spieren niet goed ontwikkeld zijn. In het gezin lijden zijn 4 broers aan dezelfde ziekte. Ondanks dit alles zijn ze niet somber.

Op vroege leeftijd heeft Karim geleerd om elektronische apparaten te herstellen. Karim heeft dit beroep gekozen vanwege zijn fysieke beperkingen. Hij moet amper kracht gebruiken om alles te herstellen. Uit nieuwsgierigheid is hij hiermee begonnen, hij heeft geen opleiding genoten hiervoor. Het is een geschenk van God dat hij hier zo handig in is. Hij herstelt radio’s, afstandsbedieningen en televisietoestellen. Ondertussen kan hij ook al telefoons op zonne-energie herstellen en maakt hij versterkers voor dans- en zanggroepen.

Karim werkte van huis uit, de woonkamer was zijn atelier. Alleen de buren waren hiervan op de hoogte. Karim kwam in contact met de organisatie L’OCADES Caritas in Kaya tijdens openbare bijeenkomsten waar door middel van animatie het bewustzijn en de rechten van de gehandicapten duidelijk worden gemaakt.

In 2015 bouwde L’OCADES een atelier om gehandicapten te laten instromen in de arbeidsmarkt. Dit was voor Karim een zegen, hij kon hier zijn atelier beginnen, zodat hij ook andere klanten kon ontvangen buiten zijn buren. Zijn clientèle groeit gestaag.

Zijn nieuwe winkel is altijd overvol en hij gaat elke dag met een glimlach naar zijn werk. Ook zijn inkomsten stijgen sinds hij hier een pand heeft. Thuis verdiende hij amper een euro per dag en nu is zijn dagelijkse omzet gestegen naar €5 per dag. Mede hierdoor kan hij zijn moeder en zijn broers en zussen helpen en ook in zijn levensonderhoud voorzien.

Karim is heel ambitieus! Hij wil zich ook richten op de verkoop van elektronische onderdelen. Momenteel moet hij deze onderdelen bestellen in Ougadougou, 100 km verderop. Als hij zijn eigen voorraad heeft kan hij zijn klanten nog sneller helpen. Dit komt alleen maar ten goede van zijn omzet en de kwaliteit van zijn service. Hij hoopt dat hij dit kan realiseren voor het eind van dit jaar.

Karim is verheugd over de visie van L’ OCADES, dankzij hun inzet en vertrouwen verwerven de mensen met een beperking een plaats in de maatschappij en worden zij gezien.

Net zoals Karim zijn er steeds meer mensen met een beperking, die dankzij een workshop van L’OCADES, een eigen handel op zetten en zodoende niet meer afhankelijk zijn van anderen om aan hun dagelijkse behoeftes te kunnen voldoen.

In naam van al deze mensen die dankzij de generositeit van de donateurs van Stichting Balemans, weer een toekomst hebben, hartelijk dank!

Hartelijke groet,

Abbé Adelphe Rouamba
Ocades Kaya

[easy-social-share column="yes" columns="1"]